Kledingexpositie

TOT EIND OKTOBER

Museum de Scheper pakt uit met haar historische kleding en bijbehorende entourage in de villa en de boerderij van honderd jaar geleden. Om deze kleding expositie heen is een romantisch vervolgverhaal in 4 delen bedacht over twee families anno 1900 in Eijberghe.

In 1898 wordt Herman Klumpkes geboren. Eindelijk heeft boer Klumpkes een zoon. Ook moeder Dika en zijn 4 zussen zijn bijzonder trots op het mannetje. Ze wonen in boerderij de Vuurrever aan het Brummelpad in het dorp Eijberghe.

Een paar jaar later wordt bij notaris Van Heukeren een meisje geboren: Betsie. Zij groeit op in een deftige villa aan de Dorpsstraat. Op het dorpsfeest in 1920 kijken ze elkaar wat dieper in de ogen en dat heeft grote gevolgen voor hun toekomst.

Aan de hand van de diverse gebeurtenissen uit het leven van Herman & Betsie zijn er in het museum meerdere scenes te bewonderen waarin de destijds gedragen kleding en de entourage wordt tentoongesteld.

In de media start vanaf 23 mei het vervolgverhaal in 4 delen.

Tot eind oktober

De kleding expositie Herman & Betsie is nog tot eind van deze maand. Tijdens de historische modeshow op het Hagenfestijn werd al een klein deel van onze collectie geshowd (zie onze galerij). Beleef de "Roaring Twenties" in Museum de Scheper!;