Nationale Archeologiedagen bij Museum de Scheper

De speciale archeologiemiddag voor kinderen op zaterdag 14 oktober is een daverend succes geworden en dat was niet alleen te danken aan het prachtige weer! Meer dan 36 kinderen vonden het spannend om in de voetsporen van Indiana Jones te treden en hun eigen bodemschatten op te graven, gevolgd of vooraf gegaan door een heuse speurtocht door museum de Scheper. Gewapend met pen en papier hebben ze het raadsel opgelost en daarna hun historische lekkernij opgepeuzeld. Er zijn selfies gemaakt en onder leiding van vrijwilligers van het museum zijn er tijdens het mozaïeken ware kunststukjes ontstaan. Ook de ouders die hun kinderen vergezelden hebben die middag genoten van het museum én natuurlijk van het plezier dat hun kinderen beleefden. Op vrijdagmiddag 13 oktober was de lezing van archeoloog Norbert Eeltink over “Botonderzoek in de archeologie” die ook veel belangstellenden mocht verwelkomen.

Al met al een geslaagd evenement voor herhaling vatbaar! En natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder de inzet van onze vrijwilligers, waarvoor onze hartelijke dank!!

Jokes Reijgersberg

Museum de Scheper

Modeshow tijdens BinnensteBuiten 2017

Zaterdag 26 augustus vond onder de kastanjebomen op de Hagen dit nieuwe festijn plaats. Het was heerlijk weer en de terrasjes zaten vol. De Hagen was sfeervol versierd en er was voldoende te zien, te eten en te drinken. Voor het museum werd de rode loper (groene) uitgerold voor een modeshow uit de jaren 20. Precies om 17.00 uur wandelde de eerte creatie over de catwalk. Onze haute couturier Harry Bloemena zette een fantastische show neer. Enthousiaste vrijwilligers liepen als profs over de catwalk. Het geheel werd omlijst met muziek uit de "roaring twenties". De modeshow eindigde met natuurlijk het huwelijk van Herman en Betsie. De kleding expositie Herman en Betsie loopt nog tot eind oktober.

Achterhoeks Streekfestival 2017

Op een mooie plek nabij de ingang van Openluchttheater Eibergen heeft Museum de Scheper een kraam ingericht met kleding en accessoires uit het begin van de vorige eeuw. Een "goedgemutst" team deelde flyers uit en maakte een praatje met menig bezoeker. Een tipje van de (bruid)sluier werd opgelicht in het kader van de expositie "Herman & Betsie" Het was tot in de avonduren gezellig druk. Aan het eind van de middag werd er getrakteerd op "limonade". Voor wie niet is geweest, een kleine impressie van dit gezellige streekfestival.